Rólam

Bánfi Ildikó vagyok. Pályámat élelmiszeripari mérnökként kezdtem, 13 évig ezen a területen tevékenykedtem. Debrecenben élek. 2003-ban mellrákkal diganosztizáltak.

Következtek a hagyományos orvosi kezelések: műtét, kemoterápia, sugárterápia, hormonterápia és az ezzel járó nehézségek.

A kezelések alkalmával találkoztam olyan szakemberekkel és kiegészítő terápiákkal, amelyek együttesen járultak hozzá gyógyulásomhoz.

Sorsfordító változások indultak el életem minden területén: megváltozott az életmódom, a táplálkozásom, az életszemléletem, a világhoz és önmagamhoz való viszonyom.

A holisztikus szemléletmód ráébresztett arra, hogy nem elég csak a fizikai testet gyógyítani, hanem nagy hangsúlyt kell fordítani a lelki és sprirituális folyamatokra is.

Elvégeztem a Debreceni Egyetem Pszichológiai Intézetének mentálhigiénés szakát, ahol lehetőségem volt arra, hogy részletesebben foglalkozzam a böjt mentálhigiénés és egészségpszichológiai vonatkozásainak vizsgálatával, valamint ezzel párhuzamosan okleveles böjttanácsadói képesítést szereztem.

2007 óta szervezek és vezetek böjtkúrákat.

2008-tól mentálhigiénés szakemberként foglalkozom beteggekkel (csoportos és egyéni foglalkozások keretében).

2010. évben megalapítottam a Holnapom Egyesületet, melynek célja, hogy nagy tapasztalattal rendelkező szakemberekkel segítsük a daganat prevenciót és a daganatos betegek gyógyítását a diagnózis megállapításától a teljes rehabilitációig. Ez egy olyan komplex terápiás kezelést foglal magába, amely előtérbe helyezi az ember testi-lelki-szellemi egyensúlyának igényét és fontosságát, ezáltal lehetőséget és esélyt teremtve arra, hogy a beteg győztes túlélőként kerülhessen ki a betegséggel vívott küzdelemből.